Klassieke auto kopen - Tips

 

Tips voor kopen van een klassieke auto of het kopen van een oldtimer.
Een Oldtimer kopen is een droom voor vele mensen. 
Waar moet je op letten als je een oldtimer koopt?

Een Oldtimer kopen - Klassieke Auto kopen

Oldtimer kopen Tip 1: bij het kopen van een oldtimer – Keuze van het merk oldtimer

Welke oldtimer past het beste bij u? Een klassieke Amerikaan of een chique Engelse klassieker, wellicht toch liever Duitse degelijkheid of de mooie lijnen van een Italiaanse klassieke auto. Er zijn enorm veel merken en modellen. Waarbij alle merken en modellen zijn voor en tegen heeft. Wat wilt u met de klassieke auto gaan doen. Voor dagelijks gebruik of voor een vakantie. 

Oldtimer kopen Tip 2: Neem iemand mee om een oldtimer te beoordelen. Aankoopkeuring

Wanneer u een Oldtimer koopt. Let dan altijd op roest, slijtage plekken. Lees u in omtrent de zwakke plekken van dit model oldtimer. Het is ook altijd slim om iemand mee te nemen die verstand heeft van eventueel restauren zodat hij voor u kan inschatten wat een eventuele restauratie of reparatie kost. Per model en type zitten hier grote verschillen in.

Oldtimer kopen Tip 3: Maak een proefrit met de Oldtimer

Wanneer u een oldtimer koopt. Maak dan vooraf altijd een proefrit. Zo kunt u de remmen goed controleren en kijken of er speling op de stuurinrichting zit. Kijk naar de kleur van de uitlaat, is deze zwart van de olie. Dan zal hij olie verbranden. Voer bij aankoop altijd een apk keuring uit, om zo alle mankementen aan het licht te krijgen.

Oldtimer kopen Tip 4: Onderzoeksplicht van de Oldtimer

 

Oldtimer kopen tip 5: Kilometerstand / Milage en het Onderhoudsboekje

Oldtimer kopen tip 6: Wat zijn de maandelijke kosten van een klassieke auto

Voor de belastingdienst is een oldtimer 40 jaar of ouder. Dan is de oldtimer vrijgesteld van wegenbelasting. Voor de verzekering geldt dat een auto al na 20 jaar een klassieke auto is. 


Kijk nu snel op ons aanbod van Klassieke auto's te koop Europees of ga naar ons aanbod van Klassieke auto's te koop Amerikaans