Meer informatie

Deze tekst is automatisch vertaald.
1965 Ford T5 Mustang 289 Convertible 4-versnellingsbak. Wimbledon Wit met Rood interieur met bijpassende middenconsole, nieuw wit dak met rode tonneau cover en chromen stalen GT wielen met nieuwe radiaalbanden. Gerestaureerd naar fabrieksspecificatie en voorzien van zijn originele 289 V8 A-Code (GT) handgeschakelde versnellingsbak met 4 versnellingen en fabrieksstuurbekrachtiging.

De Ford T5 is een zeldzame auto. Geproduceerd voor de Europese Duitse markt waarvan er slechts een paar honderd zijn geleverd. De naam Mustang was echter al een handelsmerk en eigendom van twee Duitse bedrijven Krupp en fietsenfabrikant Kreidler. Dit betekende dat Ford de merknaam "Mustang" niet kon gebruiken zonder een mogelijk langdurige juridische strijd en om onduidelijke redenen vandaag het aanbod van Krupp om de rechten op de naam te kopen voor $ 10.000 afgeslagen.

Als Ford's interne productnaam voor de Mustang was T5, ze besloten de Duitse auto's als zodanig te badgen, waarbij alle verwijzingen naar het woord Mustang werden verwijderd, waarbij alleen de radiatorgrille overbleef als het laatste Mustang-aandenken.

De zorgvuldige en gedetailleerde restauratie werd uitgevoerd over meerdere jaren uit met de bedoeling een auto te produceren die er net zo uitzag als in 1965 en heel duidelijk dat doel te bereiken. Wordt geleverd met reservewiel en gereedschap, bijpassende kofferbakmat en wieldop.

Dus hier hebben we een zeer ongebruikelijke en ongelooflijk zeldzame Mustang en voor zover we weten de enige T5 Cabrio die te koop is ter wereld. Presenteren in mooie, volledig gerestaureerde staat en is een genot om mee te rijden.

Net terug uit onze werkplaats na controles voor de verkoop, waar het ook een nieuwe service, motorafstelling en vervanging van de punten met elektronische ontsteking heeft gekregen.