Meer informatie

n 1997 verschijnt de eerste watergekoelde 911 ten tonele. Om het toegenomen motorvermogen goed te kunnen blijven koelen en o.a. als gevolg van steeds hoger gestelde emissie-eisen moest Porsche overstag. Het klassieke motorgeluid wat de luchtgekoelde motor voortbracht verdween, meer comfort door meer vermogen en een stillere motor kreeg men er voor terug. Dat zijn, in combinatie met de sterk verbeterde veiligheidssystemen, belangrijke voordelen bij vaker of zelfs dagelijks gebruik. De 996 kreeg zes airbag's mee en Traction Control werd leverbaar als optie. Verrassingen in het weggedrag op een nat wegdek worden hier bijna ongelimiteerd mee voorkomen. De 996 wordt in alle toonaangevende autobladen geprezen om zijn all-round bruikbaarheid. U rijdt er rustig met het verkeer mee naar de lokale Albert Heijn terwijl u twee uur later met meer dan 200km/u de Duitse Autobahn afknalt. En dat met een zeker gevoel. Tot het verschijnen van de 997 was de 996 niet voor niets de commercieel meest succesvolle 911 ooit. En anno nu biedt de 996 moderne sportauto-eigenschappen, 300pk motorvermogen, moderne veiligheidsvoorzieningen, een rijk uitrustingsniveau en die iconische uitstraling voor een relatief beperkte investering. Zeker wanneer de auto een relatief lage kilometerstand en fraaie 'als nieuw' uitstraling heeft als dit exemplaar. Eventueel zeer geschikt om zakelijk mee te rijden op basis van de bijtellingsregeling voor auto's van 15 jaar of ouder. Prius of 911? Moeilijke keuze…?

UITRUSTING
Zeer compleet uitgerust met o.a. een elektrisch schuifdak, elektrische stoelverstelling, automatische climat control, Traction Control, 18 inch lichtmetalen Porsche velgen, boordcomputer, radio/cd met afneembaar front automatische Tiptronic-S versnelling met stuurbediening, een volledig in raf-leer uitgevoerd interieur, parc distance control, etc. etc.

EXTERIEUR
Prachtig in stijlvol en beschaafd Midnight Blue Metallic uitgevoerde carrosserie waarop geen krasje of steenslag zichtbaar is. Deze kleurstelling maakt de auto ook zakelijk zee representatief. De auto is altijd schadevrij gebleven. Geheel origineel. Ook de bumpers zijn vrij van parkeerbeschadigingen.